تُرشی یکی از چاشنیها به ویژه در آشپزی خاورمیانه ومخصوصا ایران است. ترشی گذاشتن یکی از فرایندهای نگهداری طولانی مدت ترهبار است که خوراکی مورد نظر را درون محلول آب نمک یا سرکه با پیاچ پایین و دارای حالت اسیدی قرار میدهند. اگر ماده خوراکی خود دارای آب کافی باشد، تنها افزودن نمک برای ساختن ترشی بس است. فرایند ترشی گذاشتن برای نگهداری از مواد خوراکی و بهرهگیری از آنها در بیرون از فصل برداشت بهوجودمی آید.
علاوه بر ایران، ترشی در غذاهای عربی، ترکی، آشوری، کردی، افغان، ارمنی نیز رایج است. براساس رسوم منطقه ای و رویدادهای مختلف، انواع مختلفی از ترشی وجود دارد. در برخی خانوادهها، هیچ غذایی بدون یک کاسه ترشی روی میز کامل در نظر گرفته نمیشود. ترشی یک اشتهاآور سنتی برای صرف غذا است. در برخی مناطق، به ویژه در ترکیه، آب ترشی (تورشو سو) یک نوشیدنی محبوب است.
بهطور سنتی، ترشیها در فصل پاییز تهیه میشوند و در طول زمستان به عنوان یک چاشنی غذا برای خورشهای خوشمزه مورد استفاده قرار میگیرد.
ترشی اغلب در خانههای روستایی و حتی در شهرها ساخته میشود. همچنین توسط صنایع غذایی نیز تولید و در سوپرمارکتها به فروش میرسد و در رستورانها سرو میشود.